Kezdőlap » Festmények » Selyem sárhajú Magyar Ilona,- Tündér Ilona selyemkép Magángyűjtemény


        

Selyem sárhajú Magyar Ilona,- Tündér Ilona selyemkép Magángyűjtemény

Új

Előrendelhető

 

Ár:
0 Ft

Vásárolni kívánt mennyiség:
  db  
Tündér Ilona az, aki a mitológiánkban és archaikus népmesékben sokkal rejtélyesebb, mint bárki, illetve bármi más. Gyakran nagyon magasan helyezkedik el az Égi Hierarchiában (betöltve Nagyboldogasszony szerepkörét), de sok esetben ő is egyszerű boldogasszony, Időtlen Égi Asszony. Ha „csak ennyi”, akkor a népmese hőse el is nyerheti a szerelmét, és következhet a különleges lakodalom, amelyről nehéz megállapítani, hogy az Égi vagy földi világban történik.
Az Égi vagy a földi világban? Tündér Ilona égi lény, de a régi korok magyarja – mint a népmesékben a legkisebb királyfi – elindul megkeresni. És meg is találta?
Megtalálhatta, mégpedig a Tündér Ilona kastélyában….Ahova hogyan is jutott be?
Táltos paripa hátán….Mindenekelőtt arra kellett tehát képesnek lennie, hogy felismerje, megszelídítse, majd megülje a táltos paripát, aki a népmesében csak parazsat eszik, nem is ehetne semmi mást, hiszen ő is fényből való….
Hogyan tudta megülni a régi korok magyarja a fényből való táltos paripát? Neki magának is fénybe kellett öltöznie, hogy megülhesse. Ez az „átöltözés” volt talán a legnehezebb próbája a beavatásának…….
Hogyan tudta megtalálni a Fénybe öltözött Asszonyát, a Tündér Ilonáját (a Beavatás Asszonyát) a régi korok magyar világában a beavatásra vállalkozó hős?
Neki magának is fénybe kellett öltöznie, hogy megtalálhassa. Ez „átöltözés” volt talán a legnehezebb próbája a beavatásának…..
(részlet Kocsis István- Szakrális szerelem című könyvéből.)
A magyar nőnek tündérré kellene válni,
Tündér Ilonával azonosulva,
akinek a párja mindig a Napisten hőse,
a fény harcosa (pl. a parázs-nevű Páris, Szőlőszem királyfi, Szép Miklós, stb.) - aki pedig a magyar férfi eszménye kellene legyen, akivel azonosulhat.
Bővebb leírás:
Világszép Tündér Ilona - ősmagyar legenda:
http://emf-kryon.blogspot.hu/…/vilagszep-tunder-ilona-osmag…

FELHASZNÁLÓINK VÉLEMÉNYEI

Review Of Diet Pills
Caseymak
2017.10.11. 01:27
Start Feeling Slim: A Few Ways To Lose Weight
JamesHence
2017.02.04. 16:18
YmJiNzk1